2016-07-09

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

heavenorhellA Biblia világossá teszi: vagy a mennyben, vagy a kénkővel égő tüzes tóban (ami a végső ítélet utáni örök kárhozat helye).

A Bibliának sok mondanivalója van arról a helyről (állapotról), amelyet sokszor pokolnak nevezünk. Talán többször is beszél róla, mint a mennyről.

A menny valóságos. A pokol is.

A földi életünk csak egy rövid villanás az örökkévalósághoz képest – ott ugyanis nem lesz idő, tehát nem is fog elmúlni az az állapot, amelyben belépünk az örökkévalóságba.


heaven or hellMenny VAGY örök tűznek tava: ez a döntésed tétje.

Fizikai értelemben mindannyian meghalunk. Néhányan fiatalon, mások hosszú évek után. De ezt senki nem tudja kikerülni.

Ha valaki úgy hal meg, hogy hitt Jézus Krisztusban és istenfélő, tiszta életet élt, azonnal Istenhez kerül, de még nem „testben”. Aki a bűneiben hal meg, egy pokol nevű helyen várakozik a teste feltámadására és a végső ítéletre.

Mindkét „állapotban” pontosan tudja mindenki, hol van, mi vár rá és hogy már semmit nem lehet megváltoztatni.


Minden ember számára tehát eljön egy nap, amikor fel fog támadni – ez lesz a végső ítélet napja. Van, aki életre (menny), és van, aki halálra (ez végleges halál, az örök szenvedésnek tűztava).

Isten pontosan fogja tudni személyesen és egyenként, ki milyen életet élt. Ezért alapvetően az emberek két csoportra fognak oszlani:two-possible-choices

Azok, akik Jézus Krisztusban hittek, szent és istenfélő életet éltek, akik hitték, hogy a bűneik büntetését Jézus magára vállalta, azok jutalmat fognak kapni, és Istennel és Jézussal lesznek örökké.

Akik azonban nem hittek Jézus áldozatában, vagy hamis Krisztusban (megváltóban), vallásokban hittek és más isteneket imádtak, azoknak számot kell adniuk erről. Ezek az emberek a saját képükre istent formáltak, és azt imádták (ez lehet akár saját maguk, a pénz, hatalom, kőszobrok stb.) Ők a saját szabályaik szerint éltek. Nekik számot kell adniuk minden tettükről, és nem lesz mentségük, aki vállalná bűneik következményét – ezért az örök kárhozat tűztavában fognak égni örökké.


De mi lesz azokkal, akik úgy haltak meg, hogy sohasem hallottak Jézusról?

Isten igazságos. Aki a Fiát adta, hogy megmentse azokat, akik benne bíznak, szeret MINDEN EMBERT, ebben biztos lehetsz. Ezért minden ember szívébe beírta a törvényét, és adott lelkiismeretet.judgement

 A nem zsidó népek, akik nem ismerik a Törvényt, ösztönösen mégis azt teszik, amit a Törvény megkövetel. Így, bár Törvényük nincs, ők maguk lesznek törvénnyé saját maguknak.
Ezzel azt mutatják, hogy a Törvény követelései szívükbe vannak írva. Hasonlóképpen van ez az érzéseikkel is. Néha úgy gondolják, hogy rossz, amit tettek, és emiatt bűntudatuk van. Máskor úgy gondolják, helyesen cselekedtek, és nem érzik magukat bűnösnek.
Mindezek a dolgok nyilvánvalóvá lesznek azon a Napon, amikor Isten meg fogja ítélni az emberek titkait Jézus Krisztus által.
Ezt mondja az örömhír, amelyet én hirdetek ki az embereknek. (Róma 2:14-16)

Egyetlen embernek sem lesz mentsége előtte. Tökéletes és igazságos ítélet fog születni.


Nem túl durva büntetés ez néhány bűnért?

A büntetés mértéke mindig arányban van bűnnel – ez jellemzi az emberi igazságszolgáltatást is.

  • Ha ellopsz egy gémkapcsot, a tulajdonos – ha le is buksz – lehet, hogy csak legyint, és fel sem veszi a kárt.
  • Ha ellopsz 50 000 Ft-ot a munkaadód íróasztaláról, valószínűleg kirúgnak.
  • Ha megharagszol valakire és megölöd, akkor be fognak perelni, és börtönbe kerülsz.

Minél súlyosabb a bűn, annál nagyobb a büntetés.


De mi a helyzet Istennél? Ugyanez igaz, sőt.

Ha ellopsz egy gémkapcsot, az is lopás. A szíved állapotát jelzi. Isten ellen vétkeztél, nem bíztál Benne, hogy betölti a szükségeid. Megszegted a Tízparancsolatot, ezért a büntetésed: halál.

Figyelj, hogy miért:

Isten képére és hasonlatosságára teremtettél. Őt képviseled az egész Univerzumban. Amikor lopsz, úgy mutatod be Istent, mintha tolvaj lenne.

Isten tökéletes, szent, tiszta, örökkévaló. Az Örökkévalót sértetted meg, ezért a büntetés is örökkévaló. A tökéletes Isten ellen vétkeztél, a büntetés is pontos és arányos lesz. Az örök kárhozat helye a tökéletes, tiszta, igazságos és kegyelmes Isten NÉLKÜLI hely lesz.


Örökké fogsz létezni, és te döntesz!

Van egy nagyon fontos dolog, amit tudnod kell: csak a mennyet választhatod. Ha a poklot is választhatnád, azt jelentené, hogy van egy harmadik, semleges állapot, ahonnan ki tudsz indulni. De ez nem igaz.

Ha a bűneidben élsz, már a pokol felé haladsz. Ha azt mondod, nincs bűnöd, Istent hazudtolod meg. Megtörted Isten tökéletes parancsát, és az ellened szóló vádirat készen van. De Jézus magára vette ezt a vádiratot, ezért Isten…

Eltörölte az ellenünk szóló rendelkezéseivel minket terhelő adóslevelet, félretette az útból, és odaszegezte a keresztfára. (Kolossé 2:14)


Igazából egyetlen lehetőséged van: keresned kell valakit, aki kifizeti az adósságodat, mert neked nem fog menni. Az életeddel tartozol.

Az egész világmindenségben csak egyvalaki tud neked segíteni. Jézus, aki kifizette helyetted a te adósságodat azzal, hogy meghalt helyetted! Ez az igazi JÓ HÍR, nézd meg te is!


 Erre mit mondasz? Mi van, ha igaz?