2016-07-09

Jó embernek tartod magad? – egy több ezer éves teszt

Ha jó embernek tartod magad, akkor azt gondolhatod, hogy Isten nem fog elítélni, és életed végén a mennybe jutsz, ahol örök békesség, egészség, szeretet, öröm, elfogadottság lakik.jóembervagy


OK, nézzük meg. Szerinted miért engedjen be Isten a mennybe?

  • Mert alapvetően jó ember vagy?
  • Hát, nem öltél meg senkit, igaz?
  • Valószínűleg a legtöbb ismerősödnél jobb ember vagy, igaz?
  • Több jót tettél, mint rosszat, ugye?

Ha ezt gondolod, hogy ez elég a mennyhez, rossz hírem van a számodra! Nem elég!
A később majd leírom, mikor lehetsz biztos abban, hogy a menny felé tartasz! Ennek csak egyetlen módja van, mert nincs más út Istenhez, az Atyához!


Szeretnék segíteni neked.

Itt egy sok ezer éves, kipróbált, tökéletes TESZT! Kérlek, őszintén válaszold meg ezeket a kérdéseket!kotablak

Isten adott az embereknek egy olyan „mércét”, amelyhez képest meg fogja vizsgálni az életünket, ez a Tízparancsolat. (Ez egy egyszerű “önvizsgálat”, figyelj a szívedre, nem érdemes becsapnod magad).


1)      Hazudtál már valaha az életedben? Nem számít, kicsit vagy nagyot. Azaz, mondtál valaha valakinek olyan dolgot, amelyről pontosan tudtad, hogy nem igaz?

2)      Elloptál már valamit valaha is? Nem számít, mennyit ért. Lehet egy toll vagy fénymásolópapír a munkahelyről, engedély nélkül hazavitted – ez már lopás.

3)      Kimondtad már Isten nevét hiábavaló módon? Káromoltad a nevét, átkozódva, káromkodva?

4)      Megkívántál már valakit annyira, hogy szerettél volna vele szexuális kapcsolatba lépni? Ha fiú vagy, vágyakoztál már egy lány után (aki nem a feleséged), megkívánva őt? Ha lány vagy, vágyakoztál fiúk után? Esetleg át is adtad magad ennek a vágynak és meg is tetted? Jézus szerint már a szívbeli kívánság is azonos azzal, mintha el is követted volna.

5)      Mindig tisztelted a szüleidet? Nem lényeges, hogy megérdemlik-e. Nem az a kérdés, hogy egyetértesz-e velük, hanem hogy tiszteled azokat, akik életre segítettek.


Ez csak öt a tízből. Nos, válaszoltál legalább egyszer is „igennel”? Ha „normális” ember vagy, és őszinte voltál, szinte mindre igennel válaszoltál. Én is így voltam ezzel. Mind így vagyunk ezzel.
Nincs mentségünk.

…mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek Isten dicsősége nélkül (Róma 3:23)

Ezek alapján, amikor oda kell állnod Isten, mint igaz Bíró elé, amikor megítéli az életedet, bűnös leszel vagy ártatlan?chain personfreedom 

 

 

 

 

 

 

 

Egyikünk sem tökéletes, hibátlan.  Mind megszegtük Isten tökéletes törvényét, és engedetlenek voltunk. (Ha még mindig azt gondolod, ez nem igaz, őszintén nézd végig az előző 5 kérdést). Ha akár csak egyetlen alkalommal is vétkezünk, ezzel azt bizonyítjuk, hogy a szívünk, életünk gonosz, ezért megérdemeljük az ítéletet:

Mert a bűn zsoldja halál…(Róma 6:23)

Ez azt jelenti, hogy ha nem történik valami csoda, az Igazságos Bíró (Isten) kénytelen lesz elítélni.

Az ítélet az örök halál, más szóval az örök kárhozat, azaz örökké elválasztva lenni Istentől az örök szenvedés és kín helyén, amelynek neve: örök tűz tava (ha tudni akarod, ez milyen hely, nézd meg itt!)


Egyetlen módja van annak, hogy a mennybe kerülj, és elkerüld az örök ítélet büntetését: ha felismered és elismered a bűneidet, megbánod azokat, megtérsz (megváltoztatod az életedet és gondolkozásodat) és elfordulva romlott életedtől teljes szívedből hiszel Jézus Krisztusban, Aki az életet odaadta érted és helyetted a te bűneidért szenvedve a kereszten, meghalt és feltámadt.
Ha találkoztál a feltámadott Jézussal, új életet kaptál (újjászülettél), és a menny felé tartasz. Hálás lehetsz azért, amit Jézus tett érted. Tarts ki a keskeny úton!!!

De ha még nem tetted meg, akkor most még megteheted, és választhatod az ÉLETET, Jézus Krisztust! Klikk ide!