2016-09-10

Nagy Erika

Erika kis képHívő családban nőttem fel, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, minden vasárnap elmentünk a templomba.

De 20 éves koromra arra a megállapításra jutottam, hogy nagyon jó lenne, „bár csak” Isten létezne, de úgy tűnik ez az egész valójában mégsem igaz. Ugyanis józanul végiggondoltam a dolgokat, szerettem volna bűn nélkül élni, de a bűntelenségem csak addig a pár percig tartott, amíg kijöttem a gyóntatószékből. Amint kiléptem a templomból és éltem az életemet, nem tudtam ellenállni, újból és újból megtettem azt, amiről tudtam, hogy bűn (nem “cégéres” dolgok voltak.)

Éles logikával kikövetkeztettem, hogy csak akkor van esélyem a Mennybe kerülni, ha egyszer majd pont akkor halok meg, amikor kijövök a templomból – ennek az esélye igen pici –, ezért nem érdemes az egésszel foglalkoznom.

Ezt követően nemsokára jött a főiskolára, ahol tanultam egy vendég előadó, aki arról beszélt, hogy ő 30 évig csak azt tudta Istenről, hogy nem létezik, de 3 éve találkozott Jézussal és teljesen megváltozott az élete, újjá lehet születni, Isten ad egy új természetet, amivel könnyedén ellene lehet állni a bűnöknek. (Semmiképpen nem tudhatta, hogy én pont ezzel a dilemmával küzdök, mert még soha nem találkoztunk, nem ismertük egymást.) Nagyon fura volt, mert még soha senkit nem hallottam ilyen életszerűen és hittel beszélni erről a témáról. Lehetett érezni, hogy amiről beszél, azt teljes gőzzel éli is. Úgy voltam vele, ha ez tényleg igaz, akkor nekem is erre van szükségem, hogy találkozzak Jézussal, újjászülessek és ez által képes leszek arra, amire mindig is vágytam: kiszabadulni a bűn rabszolgaságából.

Akkor ott elfogadtam Jézust személyes megváltómnak és az én életem is megváltozott.

Megtudtam, hogy a Biblia Isten szava, használati utasítás az életünkhöz – előtte nem is tudtam, hogy a Biblia fontos, csak az imakönyvet hordozgattuk magunkkal. Így hát nekikezdtem a Biblia olvasásának és szó szerint egy új világ nyílt meg előttem, kezdtem megérteni Isten igazságai alapján, hogy mi miért van, hová tart a világ és hová tartunk mi. A Biblia annyira izgalmas volt számomra, hogy szinte le sem tudtam tenni.

A szüleim kezdetben nem örültek az „új hitemnek”, de Isten olyan látványosan a kezébe vette az életemet, vezetett és gondoskodott rólam, hogy hamarosan ők is belátták mindennek a valóságát.

Mindez közel 30 éve történt és mindig hálás leszek azért, hogy Isten ilyen módon megkeresett, megszólított és hitet adott. Tőle kaptam a férjemet, akivel boldog házasságban élhetek és a 3 gyermekünket is.

Létezik valóságos kapcsolat Istennel. Kívánom mindenkinek, hogy átélje ezt a csodát!

Isten mindenkit vár, mindenkit meg akar menteni, nyújtja felénk a kezét, de nekünk kell igent mondanunk és belekapaszkodnunk ebben a szakadék felé rohanó világban.

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta azért, hogy aki hisz Ő benne annak örök élete legyen.